Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На аукціоні продадуть 41-річний шматок торта з весілля принцеси Діани

  • 22.10.2022, 20:31
  • 1 189

Шматок фруктового торта з весілля принца Чарльза та Діани Спенсер продадуть на аукціоні. Разом з ним на торги виставлять рукописну записку подяки від нинішнього короля Великобританії

Упакований у святкову коробку шматок з нижньої частини п’ятиярусного 102-кілограмового торта на основі марципану, який подавали на весіллі принца Чарльза і Діани Спенсер 29 липня 1981 року, виставлений на торги Dore and Rees Auctions.

Раніше десерт належав Найджел Рікеттсу, який служив полірувальником у Віндзорському замку і був запрошений на церемонію, як гість. Чоловік, який помер на початку цього року, до кінця свого життя зберігав солодкий сувенір із королівського весілля.

На кришці невеликої прямокутної коробки є відзнака принца Уельського, ініціали «CD» і напис «Букінгемський палац, 29 липня 1981 року». Усередині знаходиться загорнутий у серветку і жиронепроникний папір шматок торта. На думку експерта аукціонної компанії Dore and Rees, збереження десерту забезпечило велику кількість алкоголю, використаного під час його виготовлення.

Як додатковий лот також буде виставлена ​​записка подяки, адресована містеру Рікеттсу, в якій майбутній король і його наречена висловлюють вдячність домашньому персоналу за «чудовий подарунок» у вигляді письмового столу.

Початкова вартість рукописного послання оцінюється в 170 доларів, тоді як за шматок торта нинішні власники просять лише 340 доларів. Проте організатори аукціону впевнені, що обидва лоти підуть за набагато вищою ціною. Так, у 2014 році такий же шматок торта було продано на аукціоні у Лос-Анджелесі за 1375 доларів.


Джерело: Daily Mail

Схожі новини