Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЗСУ вдарили по Антонівському мосту на окупованій території Херсонщини

  • 21.10.2022, 11:15
  • 678

Антонівський міст і переправа росіян у Херсоні зазнали удару

Фото з сайту Мост
Фото з сайту Мост

Видання «Мост» інформує, що дару було завдано в четвер близько 23:00. Пролунало шість вибухів.

Ймовірно, в той час по переправі пересувалася техніка і жива сила російських військових, які загарбники активно переміщують на лівобережну частину Херсонської області.

У місцевих пабліках писали, що в напрямку мосту поїхали сім автомобілів «Швидкої допомоги». Можливо, є й загиблі.

Незадовго до цього, 19 жовтня Антонівський міст і переправу оглянули кримський ставленик кремля у Криму Сергій Аксьонов і заступник голови адміністрації президента росії Сергій Кирієнко.

У медіа, підконтрольним окупантам, повідомили про «удар по цивільних», які нібито переправлялися на лівобережжя. Однак удар по мосту й переправі, якщо вірити дописам, стався під час комендантської години, яка в Херсоні - з 22:00 до 05:00. Тобто цивільні у той час не могли перебувати біля переправи, та й в агітках про евакуацію вказується як місце збору Річморвокзал.

По переправі, зі слів очевидців, протягом 19 і 20 жовтня рухалися грузові машини під охороною військових. Ймовірно, вивозилося награбоване.

Згодом, речниця оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк в етері телемарафону підтвердила удар по Антонівському мосту.

«Так, ми тримаємо вогневий контроль (над мостом — ред.), але не ми бʼємо по обʼєктах критичної інфраструктури на ураження, не бʼємо по мирному населенню і населених пунктах. Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, бо це комендантська година. Цивільних там не було», — заявила вона.

Схожі новини