Передплата 2024 ВЗ

«Населення не повинне розмірковувати: як мій домашній електричний прилад впливає на загальну енергетичну ситуацію в Україні? Впливає!»

Заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик розповів на брифінгу про нововведення в умовах постійних ракетних атак на об'єкти енергетики

Другий тиждень поспіль рашистські ракети ціляться в об'єкти енергетики України та Львівської області зокрема. Незважаючи на те, що енергетики уже відновили подачу світла до закладів Львова та області, енергетична система працює у складних умовах.

Є два варіанти розвитку подій. Щоб не було відімкнень світла, потрібно зменшити споживання електроенергії. Населення не повинно розмірковувати: як мій домашній електричний прилад впливає на загальну енергетичну ситуацію в Україні. Впливає. Відімкнувши усе зайве, зробимо внесок у балансування енергетичної системи.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

«Другий тиждень працюємо з органами місцевого самоврядування щодо зменшення електричного споживання комунальних підприємств, підсвіток, — наголошує чиновник. — Суттєво зменшується споживання електрики закладів комунальної форми власності. Проте не до кінця зрозуміла позиція бізнесу, не дослухаються щодо економії. У вечірній час в пікові години (до 23-ї), місто активно освітлено зовнішньою світловою рекламою. Окремо хочу звернутися до торгових центрів. Компромісне рішення щодо зменшення споживання електрики на торгових площах точно можна знайти. Якщо у найближчі дні не зменшимо споживання електроенергії, то буде застосовано крок номер два — тимчасове вимкнення електропостачання, як для окремих суб'єктів, так і для широкого кола абонентів».

За словами Андрія Годика, одним з приводів для зміни комендантської години (продовження на годину) є можливість забезпечення підприємств, які перейдуть працювати у нічний час, доїздом працівників ще до комендантської години. Щоб не виникало питань щодо порушень комендантської години.

Представники «Укренерго» кажуть, в країні виник дефіцит електроенергії. Тому є вимушений крок: з 7-ї години до 21-ї години 21 жовтня буде обмеження в електриці промислових споживачів. Графік погоджено з промисловими підприємствами. Це дозволить за два дні стабілізувати ситуацію з електрикою і не застосовувати віялові вимкнення світла.

Технічний директор ПрАТ «Львівобленерго» Роман Іванців додав: «Розроблено дати аварійних вимкнень світла. На нашому сайті оприлюднено вулиці і населені пункти, які будуть знеструмлені у випадку критичної ситуації».

Схожі новини