Передплата 2024 «Добрий господар»

Важить майже 3 тонни: на португальському острові виявили найважчу рибу

  • 17.10.2022, 20:14
  • 2 254

Жителі острова Фаял, який входить до групи Азорських островів, виявили величезну тушу риби-місяця, що плавала в океані неподалік берега

Фото: Atlantic Naturalist Association
Фото: Atlantic Naturalist Association

Виявилося, що вона важить майже 3 тонни і цей показник є абсолютним рекордом для сучасних кісткових риб, пише Live Science.

Тіло мертвої риби-місяця виловили і відправили на дослідження вченим. Було проведено розтин, а також детальне вивчення знайденої кісткової риби. І нещодавно вчені представили свій вердикт.

За словами морського біолога Хосе Нуно Гомеша-Перейри, це південна риба-місяць, ширина якої становить 3,6 метра, а довжина тіла — 3,5 метра. Після зважування виявилося, що вага риби становить 2844 кг. У ході дослідження вчені вивчили вміст шлунка риби та взяли зразки її ДНК.

За словами вченого, тепер новий світовий рекорд і звання найважчої кісткової риби належить цьому зразку морської фауни. Попередній світовий рекорд також належав рибі-місяцю, яку виловили в Японії 1996 року. Вона важила 2300 кг. Перегляд Mola alexandrini був класифікований вченими лише у 2018 році. Цих гігантів можна знайти в різних куточках Землі, але точна їх кількість залишається невідомою.

Схожі новини