Передплата 2024 ВЗ

Бельгія допоможе Львівщині з дизель-генераторами, тепловими гарматами та приладами для підзарядки мобільних пристроїв

До Львова вдруге за час війни прибув депутат бельгійського парламенту Жорж Даллеман

У понеділок, 17 жовтня, до Львова з робочим візитом та гуманітарною місією приїхав депутат бельгійського парламенту Жорж Даллеман. Це друга його подорож до Львова з початку повномасштабного вторгнення рф. Він став першим міжнародним політиком, який з кінця лютого не побоявся подорожувати у країну, де розгорнута війна. Тепер депутат бельгійського парламенту привіз гуманітарну допомогу для ЗСУ — аптечки, машини, бронежилети. Крім Львівщини, Жорж Даллеман відвідав Київську та Харківську області, щоб на власні очі побачити наслідки війни рашистів, зафіксувати потреби у допомозі та привернути увагу політичних кіл і громадськості Бельгії до війни росії проти України.

Політик з 24 лютого на власному прикладі спонукає європейську спільноту до ще більшої політичної підтримки нашої держави, просить про виділення важкої зброї. Регулярно робить запити до прем‘єр-міністра своєї країни, щоб допомагати Україні. У парламенті Бельгії Жорж Даллеман очолює депутатську групу з міжпарламентських зв’язків з Україною. Свого часу ініціював резолюцію, щоб Бельгія визнала Голодомор в Україні геноцидом.

Як розповів на брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький, сьогодні говорили із Жоржом Даллеманом про вкрай важливі для Львівщини питання — опалювальний сезон.

«Ми говорили, що в нас є потреба в дизель-генераторах, — каже Козицький. — Також є потреба у приладах для підзарядки мобільних пристроїв, теплових гармат… Поговорили і про потреби в медичній галузі — медикаменти, медичне обладнання, а також підтримка двох проєктів щодо протезування та психоемоційної підтримки військових. Йшлося і підтримку геріатричних пансіонатів, психоневрологічних медичних закладів, дітей позбавлених батьківського піклування».

Жорж Даллеман повідомив, що про всі потреби часів опалювального сезону, які має Львівщина буде повідомлений уряд Бельгії. Допомогу пообіцяв найближчим часом.

Схожі новини