Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія кожним своїм кроком наближає фінал війни, — Данілов

  • 16.10.2022, 15:35
  • 1 098

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що війна для рф — на стадії стратегічного цугцвангу. відтак, кожен хід погіршує ситуацію і наближає росію до фіналу

Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото із мережі
Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото із мережі

Він вважає, що путінська мобілізація перетворилася на втечу понад 500 000 росіян і стала потужним фактором політичної дестабілізації в рф.

По-друге, спроба анексії українських територій спровокувала безпрецедентну в історії ООН консолідацію світу навколо підтримки України і засудження росії (один з останніх фактів — голосування Генасамблеї ООН, 12.10.2022).

Також путінський ядерний шантаж означає повне перезавантаження і модернізацію структур НАТО, збільшення бюджету, переозброєння, готовність і здатність до жорсткої та негайної відповіді (навчання з ядерного стримування «Стійкий полудень» — Steadfast Noon, 17.10.2022 р.).

Він створює для рф загрозу втрати впливових партнерів — Індії та Китаю.

Ракетні удари загарбників по столиці, містах України та критичній інфраструктурі спричинили прискорення ухвалення союзниками рішення щодо передачі ЗСУ сучасних систем ПВО, створення потужної системи повітряного захисту (Рамштайн-6, 12.10.2022 р.).

«І найголовніше — агресивна війна, розв’язана з метою знищення України, призвела до формування єдиної політичної української нації, сили якої дедалі зростають, а єдність російської псевдофедерації тане і входить в стадію напіврозпаду», — впевнений Данілов.

Схожі новини