Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Генсек НАТО прокоментував заяви про «фізичну відповідь» у разі ядерного удару рф

  • 14.10.2022, 08:45
  • 946

Реакція Північноатлантичного союзу на можливі російські ядерні удари по Україні буде дуже серйозною, оскільки це фундаментально змінить характер війни

Фото: reuters
Фото: reuters

Як повідомляє «Європейська правда», про це він сказав на брифінгу після зустрічі міністрів оборони НАТО, коментуючи заяву свого підлеглого про «фізичну відповідь» на ймовірний ядерний удар з боку союзників або й самого Альянсу.

Єнс Столтенберг прямо не підтвердив слова анонімного співрозмовника з НАТО, але наголосив, що такий крок рф фундаментально змінить характер війни і реакція союзників буде дуже серйозною.

«Якщо росія застосує проти України будь-яку ядерну зброю це буде мати серйозні наслідки. росія про це знає. Деякі союзники НАТО у різні способи донесли це до рф. Ми не будемо розкривати, як саме ми відреагуємо. Але, звісно, це фундаментально змінить характер конфлікту. Це буде означати перетин дуже важливої „червоної лінії“. Навіть застосування малопотужної ядерної зброї - це дуже серйозний крок і це фундаментально змінить характер війни в Україні, і це, звісно, буде мати наслідки. І росія знає, що наслідки будуть», — підкреслив він.

Схожі новини