Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рада закликає парламенти Європи визнати росію державою-терористом

  • 13.10.2022, 19:45
  • 970

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук висловив сподівання, що всі країни Ради Європи визнають режим російської федерації терористичним

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це він заявив в ефірі телемарафону, коментуючи рішення Парламентської асамблеї Ради Європи щодо визнання російського режиму терористичним, повідомляє Укрінформ.

Стефанчук нагадав, що український парламент визнав росію державою-терористкою та закликав міжнародну спільноту до аналогічних дій. «Нам приємно, що ПАРЄ дослухалась до цього», — підкреслив Голова ВР.

Спікер подякував делегації Верховної Ради в ПАРЄ, яка, за його словами, доклала максимум зусиль, аби відповідна резолюція була ухвалена.

«Ця підтримка, яку ми отримали в ПАРЄ, є надзвичайно важливою для подальшого перебігу подій. Тому що в Парламентській асамблеї Ради Європи представлені представники всіх парламентів країн Ради Європи, а це означає, що воно має спуститися на рівень парламентів окремих країн. Я дуже сподіваюсь, що такі рішення також будуть ухвалені і в цих парламентах. Це рішення є першим, тому воно є надзвичайно важливим. І я дуже сподіваюсь на підтримку такого рішення і в інших країнах, які входять до Ради Європи», — резюмував Стефанчук.

Верховна Рада України закликає парламенти країн Європи визнати росію державою-терористом за прикладом рішення Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це у Фейсбуці написала заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

«Ще одна поразка росії на міжнародній арені та успішний результат роботи делегації Верховної Ради України у ПАРЄ! Парламентська асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію „Подальша ескалація агресії російської федерації проти України“, в якій визнала росію терористичним режимом та закликала надати Україні системи ППО. Верховна Рада України закликає усі національні парламенти країн вільної Європи ухвалити аналогічні рішення та визнати росію державою-терористом!» — заявила Кондратюк.

Схожі новини