Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові заявили про жорстку економію електрики: відімкнули фонтани, підсвітки церков

Щоб у разі ракетних ударів місто могло функціонувати у нормальному режимі

Станом на 13 вересня Львів повністю оговтався після ракетних ударів понеділка та вівторка і функціонує повноцінно. Електрикою забезпечені всі, незважаючи на знищення чотирьох електропідстанцій. Відновлено і водопостачання. Проте ще можуть виникати деякі труднощі з електропостачанням, бо деякі райони забезпечені електрикою з альтернативних джерел. Щоб місто надалі отримувало безперебійне електропостачання і могли функціонувати, усі служби мають економити споживання електроенергії.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«У Львівській міській раді було прийнято рішення про відімкнення вуличних фонтанів, також зупиняємо підсвітку будинків та пам’яток архітектури, сакральних споруд. Не будемо відмикати вуличне освітлення, бо це питання безпеки міста, камери мають працювати, аби не було диверсій. Мали розмову з готельєрами, супермаркетами. Вночі будуть вимкнені вивіски. Багато мереж ухвалили рішення про зниження освітлення — зі ста відсотків до сорока-шістдесяти. Буде понижено світло у залах з метою економії електроенергії. Буде вимкнено світло і на вивісках та рекламі. Будемо спілкуватися з мережами аптек та іншими закладами про економію електроенергії. Багато мереж самостійно перейшли на економний режим електрики».

Андрій Москаленко звернувся до представників бізнесу, щоб максимально скоротити споживання електрики (якщо це не критично для виробництва). У Ратуші, наводить приклад чиновник, вимкнено освітлення в коридорах. Закликає усіх економити світло у пікові години — з 19 до 23 години. Андрій Москаленко рекомендує господиням вмикати пральні машини після 23 години.

Схожі новини