Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові погасили поштову марку «Ми разом» на честь дружби України та Іспанії

Зображено рукостискання у національних кольорах прапора України та Іспанії

Наступну поштову марку буде погашено в Іспанії
Наступну поштову марку буде погашено в Іспанії

У середу, 12 жовтня, у Львові презентували і погасили поштову марку, присвячену національному Дню Іспанського Королівства. Щороку 12 жовтня в Іспанії відзначають День Іспанського Королівства — державне свято. «Укрпошта» виготовила марку «Ми разом!» (гасло написано також іспанською мовою — «Estamos juntos»), яка символізує дружбу України та Іспанії. Тираж марки — тисячу примірників. На ній зображено рукостискання у національних кольорах прапора України та Іспанії.

Один з ініціаторів виготовлення такої марки — громадський діяч Львова Юрій Котик. Під час презентації він сказав, що наступну поштову марку буде погашено в Іспанії за участі представників національної іспанської пошти. Презентація, сказав Юрій Котик для «ВЗ», планується у листопаді-грудні цього року.

Як сказав під час презентації марки голова Львівської ОВА Максим Козицький, марка є символічною — це рука допомоги Іспанії для України, яка прихистила чимало біженців, також надано гуманітарну допомогу. «Дякую за військову та гуманітарну та благодійну допомогу, — наголосив пан Козицький. — За те, що Іспанія прийняла тисячі українців. Дякую за підтримку нашого шляху у Європу».

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранді Хагу наголосив: «Це символічно, що саме сьогодні святкуємо дружбу наших народів. Наша спільна заявка для участі у чемпіонаті світу з футболу символічна, сподіваюся, ми разом пройдемо цей шлях».

Директор Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євгеній Савчук сказав, що у порівнянні з довоєнними часами, поштових марок зараз виготовляють у рази більше. Попит на усі марки великий, особливо на патріотичні. Марка на честь дружби України та Іспанії, каже пан Савчук, теж важлива, її роздаватимуть в Іспанії, як особливий сувенір.

Схожі новини