Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чому путін призначив Суровікіна керувати російською армією в Україні: пояснення експерта

  • 11.10.2022, 13:30
  • 1 062

Новопризначений командувач російського угруповання Сергій Суровікін є одним із небагатьох командирів, що готовий до будь-яких жертв і не думає про наслідки

Командувач російського угруповання Сергій Суровікін. Фото із мережі
Командувач російського угруповання Сергій Суровікін. Фото із мережі

Про це розповів російський опозиційний політик та журналіст Ігор Яковенко.

Експерт повідомив, що у 1991 року у москві Суровін, будучи капітаном, командиром батальйону гвардійської таманської дивізії, спрямував свої бронеавто на мирних громадян. Тоді через п’ять місяців у в’язниці він вийшов на волю, уникнувши покарання.

«Він готовий до будь-яких жертв і не думає про наслідки. Це людина, яка не зупиниться ні перед чим. Якщо йому накажуть, він може вбити увесь світ. Генерал Суровікін — це спроба путіна подолати розкол між ним та армією. Це людина, якій путін довіряє абсолютно, можливо, єдиному в збройних силах», — додав Яковенко.

Він пояснив також, що в рф нині — деякий конфлікт між путіним, міністерством оборони рф та генштабом. Зокрема, саме їх звинувачують у втечі російських окупантів з кількох регіонів України після контрнаступу ЗСУ й інших помилках, які відбулися під час мобілізації.

«Він нацькував на міноборони та генштаб, на генерала герасимова та шойгу, своїх двох шавок — кадирова та пригожина. Він намагається призначити відповідальним за військові невдачі генералітет, насамперед генштаб, побічно і шойгу. І, звісно, військовим це не подобається. Відповіддю було висунення генерала Суровікіна. Це повний відморозок, який готовий виконати будь-який наказ», — додав Яковенко.

Схожі новини