Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський біля ОП в центрі Києва: «Маємо справу з терористами»

  • 10.10.2022, 11:30
  • 647

Президент прокоментував масований ракетний удар по Україні

«Ранок важкий. Маємо справу з терористами. Десятки ракет, іранські «Шахіди». У них дві мішені. Енергообʼєкти — по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житормирщина, Кіровоградщина, південь.Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні.

Друга мішень — люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди. Але. Ми — українці. Допомагаємо одне одному. Віримо в себе. Відновлюємо все зруйноване. Зараз можуть бути тимчасові перебої з електрикою, але ніколи не буде перебоїв із нашою впевненістю — впевненістю в перемозі.

Чому саме такі удари? Ворог хоче, щоб ми злякалися, щоб люди побігли. Але бігти ми можемо тільки вперед — і демонструємо це на полі бою. Так буде й надалі. Працюють зараз рятувальники. Працює наша ППО. Вже на зараз 38 повітряних цілей збито", — заявив президент.

Зеленський закликав українців 10 жовтня перебувати в укриттях і дотримуватися правил безпеки: «І завжди памʼятайте: Україна була до того, як зʼявився цей ворог, Україна буде й після нього».

Схожі новини