Передплата 2024 «Добрий господар»

Війна в Україні може завершитися до кінця року, — The Times

  • 08.10.2022, 10:50
  • 810

В уряді Великої Британії вважають, що повномасштабна війна росії проти України може завершитися вже до кінця цього року

Повномасштабна війна росії проти України може завершитися вже до кінця цього року. Фото із мережі
Повномасштабна війна росії проти України може завершитися вже до кінця цього року. Фото із мережі

Про це пише The Times.

Джерело в британському уряді повідомило виданню, що у випадку подальших успіхів України російські сили будуть витіснені з Донбасу і повернуться в рф до кінця року.

Тим часом повернення Криму, який росія анексувала у 2014 році, буде важчим і, ймовірно, призведе до суттєвих військових втрат. Також співрозмовники The Times не бачать жодних ознак, що взимку бойові дії призупиняться.

Колишній командувач силами США в Європі Бен Ходжес погоджується із неофіційною думкою британського уряду. «Зважаючи на те, що ми бачимо, виникає враження, що це колапс (російських сил), принаймні на Донбасі, і я вірю, що росіяни будуть відкинуті за лінію 23 лютого до кінця року», — сказав він.

Щодо Криму, Ходжес вважає, що бойові дії можуть тривати до літа 2023 року через більшу міць російських сил біля півострова. Водночас захоплення Херсона дозволить Україні уражати військові цілі в Криму за допомогою реактивних систем залпового вогню від Заходу.

Однак інші джерела The Times — військові аналітики, попереджають, що успіхи України є не такими однозначними, і попри втрату ініціативи рф все ще зберігає значні сили на окупованих українських територіях, зокрема — на Донбасі.

Схожі новини