Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ повідомила про підозру громадянину білорусі, який найманцем прийшов на війну в Україну

  • 07.10.2022, 09:25
  • 593

За матеріалами Служби безпеки підозру за найманство отримав громадянин республіки білорусь, який приїхав убивати українців у складі російської приватної компанії «Редут»

Наразі він поранений і перебуває в українському полоні, куди потрапив під час контрнаступу ЗСУ на Донецькому напрямку.

Як встановили слідчі СБУ, 22-річний білорус сам «вийшов» на російську приватну військову компанію у липні 2022 року. Йому запропонували приїхати в рф, і уже 19 липня найманець підписав контракт на проходження військової служби із ПВК «Редут» на посаді кулеметника.

21 липня найманець прибув до Ізюма Харківської області, де отримав зброю та почав воювати.

У серпні його передислокували до с. Сватове Луганської області, а потім до с. Коровій Яр Лиманського району Донецької області. Там він продовжив виконувати план рф щодо захоплення території України.

Завдяки контрнаступу ЗСУ злочинну діяльність найманця припинили, і 19 вересня він потрапив у полон.

Наразі із бойовиком працюють слідчі СБУ. Його дії кваліфікують за ч. 4 ст. 447 Кримінального кодексу України (найманство). Білорусу загрожує до 10 років позбавлення волі.

Заходи з документування здійснюють за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її провину не доведуть в законному порядку і не підтвердять обвинувальним вироком суду.

Схожі новини