Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Пташка», «Волина», Михайло Діанов: у Львові відкрили виставку портретів із медичних бинтів

  • 06.10.2022, 17:15
  • 989

5 жовтня у комунальному закладі Львівської обласної ради «Будинок воїна» відкрилася виставка унікальних портретів, які створені із медичних бинтів

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада

Пресслужба Львівської обласної ради повідомляє, що художниця Наталя Бугайова-Гуменюк створює портрети не на малярському полотні, а використовуючи унікальну техніку «ганчбинт», малює на бинтах. Експозиція складається з двох частин: «війна» і «мир».

"Бинт — матеріал цікавий і вимагає великої обережності під час праці. Адже прозорість бинта, його спроможність дати глибину відкриває простір для творчості. Це текстиль, але разом з тим, бинт має лінії, які переплітаються і створюють додатковий об'єм. Крім того, бинт зараз став дуже символічним матеріалом. Його призначення — сприяти загоєнню", — зауважила Наталія Бугайова-Гуменюк.

Художниця розповіла, що перші свої роботи в цій техніці створила під час пандемії. Згодом їй хотілося відтворити портрети вольових людей.

Вона шукала фотографії в соціальних мережах і намагалася перенести зображення «людей із характером» на свої полотна. Так з’явилися портрети Левка Скопа, Тараса Шевченка, козаків, а згодом і полонених Азовців — «Пташки», «Волини», Михайла Діанова.

Наталія Бугайова — Гуменюк радіє, що тепер герої її творів звільнені з полону і нарешті на волі.

Депутатка Львівської обласної ради Соломія Риботицька запропонувала майстрині представити виставку своїх робіт саме у Будинку воїна.

Схожі новини