Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові планують збудувати котельню на біопаливі. Вона обігріє 25% міських будинків

  • 01.10.2022, 13:40
  • 687

У Львові мають намір побудувати нову котельню на біопаливі, що зможе обігріти чверть будинків у місті з центральним підключенням

Фото: сайт ЛМР
Фото: сайт ЛМР

Проєкт вартістю 1 мільярд гривень реалізують спільно з НАК «Нафтогаз України». За словами мера Львова Андрія Садового, вже підписали відповідний меморандум і здійснили перші кроки у реалізації цього задуму.

«Ми даємо старт дуже великому і потужному проєкту спільно з НАК „Нафтогаз України“. Ми вибудуємо потужний об'єкт, який буде генерувати 40 МВт і це буде покривати великий відсоток потреб нашого міста в опаленні. Тим проєктом ми фактично відмовляємося від газу і переходимо на відходи деревини», — розповів міський голова.

Будівництво котельні профінансує НАК «Нафтогаз України». Проєкт окупиться вже за кілька місяців.

«При дефіциті і захмарних цінах на газ у Європі, перехід із природного газу на біомасу, на відходи, на сміття — це ті кроки, які треба робити. Зараз ми починаємо активну роботу над цим проєктом. Досі була підготовча юридична фаза. Плануємо, що вже на початку лютого наступного року ми запустимо цей об'єкт. Коли цей об'єкт почне працювати, використовуючи деревину, а не природний газ, то він окупиться вже до кінця опалювального сезону», — зауважив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Схожі новини