Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британська розвідка: у росії брак високоточних ракет

  • 01.10.2022, 12:35
  • 702

рф стикнулася з проблемою дефіциту боєприпасів, зокрема високоточних ракет, тому для ударів по наземних цілях в Україні використовує ракети, призначені для збивання повітряних об'єктів

Як зазначається, 30 вересня російські війська завдали удару по колоні цивільних автомобілів на південний схід від Запоріжжя. Ймовірно, була використана російська ракета протиповітряної оборони великої дальності.

«Запас таких ракет у росії, найімовірніше, обмежений і є цінним ресурсом, призначеним для збивання сучасних літаків і ракет, а не для використання проти наземних цілей. Їх застосування для наземного удару майже напевно було зумовлене загальною нестачею (у рф — ред.) боєприпасів, особливо високоточних ракет великої дальності», — повідомляє британська розвідка.

Водночас звертається увага на те, що цього ж дня президент рф путін підписав «угоди про приєднання» захоплених українських територій, зокрема у Запорізькій області.

«росія витрачає стратегічно цінні військові активи, намагаючись отримати тактичну перевагу, і в цьому процесі убиває мирних жителів, яких вона тепер вважає своїми громадянами», — резюмує британська розвідка.

Схожі новини