Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У росії встановили «тарифи» за відтермінування від мобілізації, — Генштаб

  • 30.09.2022, 19:45
  • 804

Тим часом окупаційне командування намагається впровадити заходи примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України

У Хабаровському краї за 100 тисяч рублів можна "відкупитися" від мобілізації. Фото із мережі
У Хабаровському краї за 100 тисяч рублів можна "відкупитися" від мобілізації. Фото із мережі

А от Хабаровському краї посадові особи, відповідальні за відбір та підготовку мобілізаційного ресурсу, встановили нові корупційні «тарифи». Так, відтермінування від мобілізації коштує 100 тисяч рублів, що є практично недосяжною сумою для більшості місцевого населення.

У Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку. Після поверхневого визначення придатності до військової служби їх направляють на комплектування підрозділів, що планується задіяти в районі проведення бойових дій.

У Бердянську примусово відмобілізували працівників деяких підприємств, які залишилися працювати на окупованій території. Крім того, в місто прибули посилені підрозділи росгвардії з метою придушення ймовірного спротиву місцевого населення.

За цю добу противник завдав 3 ракетних та 5 авіаційних ударів, здійснив понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об'єктах на території України.

російські окупанти скоїли черговий акт тероризму, завдали ракетного удару по колоні цивільного автотранспорту, що з гуманітарною метою пересувалась по території Запорізької області. Удари було завдано ракетами ЗРК «С-300». За попередньою інформацією, загинуло щонайменше 25 людей, значно більше — зазнали поранень.

Також для руйнування цивільної інфраструктури міст, ворог продовжує використовувати ударні БпЛА «Shahed-136» іранського виробництва.

Від ворожих ударів постраждали понад 25 населених пунктів. Зокрема, Костянтинівка, Запоріжжя, Миколаїв, Гуляйполе, Рідкодуб, Білогорівка, Новоандріївка, Благодатівка та Миролюбівка.

Противник продовжує обстріли населених пунктів з танків та артилерії різних типів:

  • на Слобожанському напрямку — в районах населених пунктів Уди, Стрілеча, Зелене, Нескучне, Пристін та Куп’янськ;
  • на Краматорському напрямку — в районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янське, Блакитні Озера;
  • на Бахмутському напрямку — Соледар, Спірне, Бахмутське, Бахмут, Зайцеве та Нью-Йорк;
  • на Авдіївському напрямку — Авдіївка, Красногорівка, Водяне, Карлівка, Первомайське, Тоненьке, Мар'їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку — в районах населених пунктів Новоукраїнка, Вугледар, Пречистівка, Павлівка, Времівка, Нескучне та Шевченко.
  • На Запорізькому напрямку активних наступальних дій противник не вів. Вогневого ураження завдано в районах населених пунктів Залізничне, Дорожнянка, Новопіль, Темирівка, Білогір'я, Гуляйполе, Мала Токмачка та Кам’янське.
  • На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад тридцяти населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них — Новогригорівка, Партизанське, Киселівка, Благодатівка, Калинівка, Високопілля, Архангельське, Осокорівка та Біла Криниця.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Зайцеве, Одрадівка та Бахмутське.

Авіація Сил оборони завдала 9 ударів. Підтверджено ураження одного опорного пункту, трьох районів зосередження озброєння та військової техніки, а також п’яти зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили один БпЛА.

Ракетні війська і артилерія уразили шість командних пунктів, тринадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами, один зенітний ракетний комплекс та чотири засоби ракетних військ і артилерії ворога.

Схожі новини