Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

російській армії загрожує дефіцит медичних препаратів, — британська розвідка

  • 30.09.2022, 16:45
  • 607

За даними Міноборони Британії, в армії рф незабаром стане значно більше проблем із медичним забезпеченням через масову мобілізацію

В армії рф уже є проблеми із медзабезпеченням через мобілізацію. Фото із мережі
В армії рф уже є проблеми із медзабезпеченням через мобілізацію. Фото із мережі

Про це йдеться в огляді Міноборони Британії.

Зокрема, розвідка наводить факти з відео, яке зняли призвані росіяни в одному з пунктів збору в рф. На ньому чутно, як солдатам радять покласти в аптечки жіночі гігієнічні засоби на заміну професійним засобам для тампонади ран.

Також військова розвідка пише, що медична підготовка і розуміння принципів першої допомоги серед російських військових, скоріш за все, недостатня.

Серед прикладів наводять кейс, який теж відомий в мережі в Україні: коли на російських військових, що загинули внаслідок критичної кровотечі, були сучасні якісні турнікети — але прикручені до бронежилета стяжками для кабелів, тому поранені не змогли швидко зірвати їх і врятуватися.

Розвідка припускає, що таке кріплення замість правильної липучки могли використати і через те, що це обладнання досить рідкісне — і його можуть красти.

«Недостатня впевненість російських військових у тому, що в них буде достатнє медичне забезпечення, майже напевно сприяє падінню моралі та неготовності до наступальних дій у багатьох підрозділах в Україні», — додала розвідка.

Схожі новини