Передплата 2024 «Добра кухня»

За матеріалами СБУ реальні терміни ув’язнення отримали ще 4 бойовики, які воювали на боці рф

  • 27.09.2022, 14:30
  • 586

За рішенням суду ще 4 бойовиків терористичних організацій «л/днр» засуджено до реальних строків ув’язнення терміном від 10 до 15 років. Зловмисники у складі російських окупаційних військ воювали на Харківському, Луганському та Донецькому напрямках

Зокрема, вирок 14 років позбавлення волі отримав ворожий «снайпер-радіотелефоніст», якого бійці ЗСУ взяли в полон у Момотовому на Харківщині.

Встановлено, що 23-річний громадянин рф, мобілізований із Донецька, воював проти українського війська в окремому стрілецько-снайперському взводі 3 батальйону 115 полку так званого «днр» зс рф.

У полон бойовик потрапив разом зі своїм взводом під час звільнення селища Момотове.

Іншого бойовика, уродженця Антрациту, стрільця 208 полку так званої «народної міліції лнр», бійці ЗСУ взяли у полон під час боїв у районі міста Рубіжне на Луганщині.

Враховуючи той факт, що бойовик є громадянином України, за перехід на бік ворога в період збройного конфлікту йому інкриміновано державну зраду.

Таким чином, його засуджено до 15 років позбавлення волі за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Двом іншим захопленим у полон бойовикам судді винесли вирок 10 років позбавлення волі.

Один із них — «старший стрілок» гранатометного взводу незаконного воєнного формування «лнр», який потрапив у полон під час боїв за Сєвєродонецьк.

Інший бойовик — мешканець селища Зимогір'я Луганської області. Воював у складі так званого «2 армійського корпусу» російських окупаційних військ на території Луганської та Донецької областей.

Обох бойовиків суд визнав винним за двома статтями Кримінального кодексу України.

Схожі новини