Передплата 2024 ВЗ

Школярі у Сколе продавали прапорці: гроші передали на антидронові рушниці для ЗСУ

  • 27.09.2022, 14:15
  • 870

Діти продавали українські прапорці з позитивними побажаннями. Патріотичні юнаки зібрали 2200 грн, які вони передали волонтерам

Учні Сколівської школи № 2 за власною ініціативою долучилися до збору коштів на антидронові рушниці, який проводить освітньо-культурна організація «Гончаренко центр». Маленькі волонтери зібрали та передали на антидрони 2200 грн, які вони зібрали під час продажу українських прапорців, до яких вони прикріпили позитивні побажання.

Дізнавшись про те, що відбувається збір коштів на антидрони для українських захисників, маленькі патріоти самі вигадали акцію, яка допомогла їм зібрати кошти.

«Ми з друзями вирішили, що ми маємо бути корисними нашим солдатам. Бо їм важко на фронті. Щоб звільнити Україну від окупантів їм потрібно збивати ворожі дрони. Тоді вороги не зможуть бачити наших воїнів», — розповів 12-ти річний волонтер Владислав Ціздин.

Керівниця «Гончаренко центру» в Сколе Олександра Дмитрух повідомила, що наразі зібрали вже понад 3 млн грн, всі ці кошти підуть на закупівлю 10 антидронових рушниць для українських військових, зокрема, для тих, які перебувають на Південнобузькому напрямку і готуються до контрнаступу на Херсонщині.

Антидронова рушниця допомагає українським захисникам боротися з російськими коригувальниками вогню. Вона «придушує» сигнал і ворожий дрон стає некерованим, тобто, не може далі працювати. Наразі мережа «Гончаренко центрів» зібрала вже 3 млн грн, з потрібних 4,8 млн.

Схожі новини