Передплата 2024 «Добрий господар»

«До Львова їдуть, щоб перезавантажитися»

Про тенденції туризму розповіла для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь

27 вересня Україна святкує Всесвітній день туризму. Свято встановила Генеральна асамблея Всесвітньої туристської організації в 1979 році у місті Торремолінос (Іспанія). Через війну цього року музеї та заклади культури Львова не організовували для туристів традиційних знижок та акцій. Не той час… Але, попри воєнний стан, до Львова у вересні активно приїжджають німці, бельгійці та канадійці. З липня по вересень до центрів туристичної інформації звернувся 201 іноземець (це критично мало у порівнянні з іншими роками).

Про це повідомила у коментарі для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь.

«Зараз складно говорити про туристичний сезон, який був у попередні роки, — каже чиновниця. — Приїжджають переважно волонтери, які поєднують громадську роботу з туризмом. Але є і хороша тенденція — відвідують іноземці, щоб спеціально познайомитися з нашим містом. З України до нас зараз приїжджають туристи з Харкова, Дніпра, Києва, Запоріжжя… Левова частка туристів — українці, решту — іноземні гості».

Про найвідвідуваніші пам’ятки

Христина Лебедь каже, що туристи менше використовують платні туристичні послуги (екскурсії), просто залюбки гуляють Львовом. Найбільш відвідуване місце серед туристів — меморіал героїв пам’яті Небесної Сотні. «Меморіал набирає дедалі більшої популярності серед туристів, навіть серед іноземців, — каже Христина Лебедь. — Туристи приїжджають на короткі вакації до Львова — на два-три дні, щоб перезавантажитися у нашому місті. Частина туристів — ті, хто мандрує до Європи і на день зупиняються у Львові».

Про акцію «В гості - до наших»

У суботу, 1 жовтня, з нагоди Міжнародного дня туризму у Львові організовують акцію «В гості — до наших». «Ми зібрали представників з Херсонщини, Криму, Луганщини, Донеччини та Харкова, які представлятимуть львів'янам свої регіони, — продовжує розмову чиновниця. — Ця презентація стартує із спільного великого сніданку. У рамках акції — лекції та розмови про туризм, майстер-класи. Таким чином хочемо привернути увагу до мандрівок Україною. Люди з інших регіонів розкажуть нам про свої традиції, про унікальні пам’ятки. Це гарна можливість познайомитися, щоб у майбутньому запланувати свій візит до цих регіонів».

Схожі новини