Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росіяни змушують українських полонених голосувати, — ЦПД

  • 25.09.2022, 18:50
  • 664

рашисти формують з українських військовополонених в Оленівській колонії «козачий батальйон» імені Б. Хмельницького, а також змушують полонених голосувати за приєднання до рф на так званому «референдумі»

росіяни формують із українських полонених батальйони для голосування. Фото із мереж
росіяни формують із українських полонених батальйони для голосування. Фото із мереж

Як повідомили у ЦПД, окупанти формують з українських військовополонених в Оленівській колонії «козачий батальйон» імені Б. Хмельницького.

Там також заявили, що російські пропагандистські ЗМІ повідомили, 11 чоловіків і 23 жінок-військовослужбовців ЗСУ звернулися до бойовиків з проханням отримати паспорти терористичного утворення «ДНР».

Ще 57 українських військовополонених з пропискою у Донецькій області примусили проголосувати на «референдумі» за приєднання області до складу РФ.

«Щоб надати провокації хоч якоїсь правдоподібності, у паспортах військовополонених зроблено помітку про прописку в т.зв. „ДНР“, що нібито дало їм право брати участь у фейковому референдумі», — наголосили в ЦПД.

Там наголосили, що це «голосування» є черговою маніпуляцією задля просування на окупованих територіях кремлівського наративу, що начебто «серед полонених українських військових багато хто хоче приєднання до рф».

Схожі новини