Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мер Одеси пропонує «цивілізовано вирішити ситуацію» щодо пам’ятника Катерині II

  • 22.09.2022, 13:51
  • 660

Питання щодо пам’ятника російській імператриці Катерині II у центрі Одеси буде вирішено цивілізованим способом

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це в інтерв'ю розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

Він зазначив, що виступає проти «варварського знесення» пам’ятника.

«Розбивати його кувалдою або зносити, як від мене вимагають деякі політики або суспільні організації, я не буду… Я проти саме варварського знесення — не буду діяти, як вандали», — заявив мер Одеси.

Натомість Труханов пропонує перенести монумент у парк Імперського та радянського минулого, створення якого пропонує міська влада.

«Щоб ми не уподібнювалися сьогодні країні-агресору, яка колись вирішила навести в себе лад, знісши пам’ятники варварськи, в результаті ми бачимо історію цієї держави. Вони просто пішли шляхом нацизму і фашизму. Сьогодні час переосмислення історії. Нашого ставлення. У кожного міста своя специфіка переосмислення. Але ми повинні прийняти рішення… Є пропозиція, щоб в Одесі - це не наша практика, не якесь ноу-хау — створити парки імперського та радянського минулого. Я не кажу про це у ствердній формі. Ми пропонуємо. Це було в історії. Так само, як є виставки художників різних епох. Можливо, треба піти таким шляхом. Але те, що буде ухвалено рішення, в мене немає сумнівів. Але рішення буде ухвалено цивілізовано», — зазначив мер.

Схожі новини