Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Самборі відремонтують приміщення колишньої поліклініки, щоб дати дах над головою 120 переселенцям

У соціальний проєкт благодійна організація інвестує 15 мільйонів гривень

Мальтійська служба допомоги підписала із Львівською ОВА меморандум про співпрацю. Фото ЛОВА
Мальтійська служба допомоги підписала із Львівською ОВА меморандум про співпрацю. Фото ЛОВА

Мальтійська служба допомоги відремонтує у Самборі приміщення колишньої поліклініки, де зможуть проживати 120 вимушених переселенців. На об'єкті заплановано зовнішні та внутрішні ремонтні роботи, зокрема ремонт системи опалення, електропостачання, водопостачання та водовідведення, заміна вікон, дверей, внутрішні оздоблювальні роботи, заміна покрівлі, ремонт фасаду…

21 вересня Мальтійська служба допомоги підписала із Львівською ОВА відповідний меморандум про співпрацю. У ремонт приміщень інвестують 15 мільйонів гривень. Ключі від помешкань обіцяють вручити до нового року.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Ситуація з внутрішньо переміщеними особами на Львівщині надалі є напруженою, — каже голова ОВА. — Щодня зустрічаємо у Львові потяги з переселенцями (в день приїжджає понад триста осіб) і намагаємося їм створити такі умови, аби почували себе, як вдома. Мальтійська служба допомога допомагає переселенцям з першого дня війни. Їхні волонтери були на вокзалі, коли потягами за день прибували десятки тисяч українців. Служба була поруч, коли треба було надати „швидкі“ та інший транспорт. Підписання меморандуму про ремонт приміщень — ще один крок у співпраці із самбірською громадою. Це одна із хороших інвестицій у житло для переселенців. Буде виділено понад 15 мільйонів гривень на ремонт приміщень».

Директор Мальтійської служби допомоги у Львові Павло Тітко відзначив, що ремонт приміщень у Самборі - один з соціальних проєктів служби, оскільки вже вдалося поселити у Львові близько сто переселенців. «Свідомо йдемо і за межі Львова, — наголосив він. — Тому стараємося йти у райони, куди спонсори не доїжджають».

Павло Тітко повідомив, що у Самборі під житло для переселенців капітально відремонтують приміщення колишньої поліклініки. Десять років поліклініка не функціонує. «Майже 800 квадратних метрів ремонту та перепланування, — наголошую Павло Тітко. — Буде замінено дах, вікна. Переселенці зможуть перебувати там в комфортних умовах».

«Станом на 21 вересня, у Самборі є 3,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб, які мешкають переважно у приватному секторі та деяких комунальних приміщеннях, — сказав на брифінгу голова Самбірської міської ради Юрій Гамар. — Підписаний меморандум — вклад у нашу перемогу, підтримка внутрішньо переміщених осіб. До кінця 2022 року ми цей проєкт реалізуємо і люди отримають житло. Цей об'єкт (поліклініка. — Авт) є власністю міста і після ремонту теж буде власністю міста».

Схожі новини