Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Під варту взяли чергового афериста з «Афери століття»

У комунальну власність міста через суд повернуто вже 17 незаконно приватизованих приміщень

Залізничний районний суд Львова взяв під варту (арешт на 60 діб) ще одного учасника гучної кримінальної справи, яку назвали «Аферою століття». Йдеться про майнові махінації, коли за участі деяких приватних нотаріусів і через внесення до реєстру неправдивих даних комунальне майно ставало приватним. Таких приміщень — кількадесят.

Як повідомила керівниця департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, суд обрав запобіжний захід Анатолію М. Чиновниця каже, Анатолій причетний до масштабної схеми привласнення комунального майна. Наприкінці 2016 року за його участю начебто було безпідставно зареєстроване право приватної власності фізичних та юридичних осіб на двадцять приміщень, які були у комунальній власності.

«Група шахраїв намагалась вкрасти у міста ці приміщення. Серед них — будівлі на вул. Січових Стрільців, 3, вул. Ярослава Стецька, 11, вул. Лазаренка, 25, — розповіла Пайонкевич. — Справа „Афера століття“ потрохи вирішується у судах. Управління комунальної власності та юридичний департамент Львівської міської ради повернули місту 17 незаконно захоплених приміщень. Щодо трьох об'єктів судові процеси ще тривають».

Схожі новини