Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На півдні росіяни шукають спосіб здатися у полон, — ОК «Південь»

  • 19.09.2022, 17:45
  • 552

На півдні командири російських підрозділів, які оточені силами оборони України та правим берегом, намагаються зв’язатися із представниками ЗСУ, щоб здатися у полон

росіяни шукають можливості здати у полон. Фото Генштабу ЗСУ
росіяни шукають можливості здати у полон. Фото Генштабу ЗСУ

Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

«Вогневий контроль, який ми тримаємо над переправами і транспортними артеріями через Дніпро, змушує їх зрозуміти, що вони затиснуті між силами оборони та правим берегом — підрозділи, які в цій частині Херсонщини перебувають.

Тому їм запропонували вихід — перехід під егіду міжнародного гуманітарного права або повернення додому, але треба зрозуміти, як", — пояснила вона.

Керівниця додала, що російські військові деморалізовані і не розуміють цілі свого перебування на цьому напрямку.

«Є інформація про те, що вони справді деморалізовані, вони справді не розуміють цілі свого перебування на цьому напрямку, вони бачать приклад сходу, і це їх дуже надихає, оскільки вони розуміють, що можливий і такий розвиток подій.

Вони бачать, що ближче все-таки рухатися вперед, склавши зброю, і переходити в обмінний фонд, ніж рухатися до кордону, бо на Херсонщині далеко до кордону з росією, на відміну від Харківщини, і на шляху вони мають суттєву перешкоду — Дніпро, який наразі для них непрохідний, непропливний, непроїзний", — наголосила Гуменюк.

Вона також розповіла про випадки, коли керівництво російських підрозділів зв’язується із представниками ЗСУ для того, щоб домовитися про те, щоб скласти зброю: «Вони підлягають ретельній перевірці».

Схожі новини