Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАТО: санкції перешкоджають можливості росії виробляти новітню зброю

  • 18.09.2022, 14:38
  • 531

Західні санкції починають впливати на російський ВПК, тому рф має труднощі з виробництвом складного озброєння

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Про це в інтерв'ю агентству Reuters заявив керівник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

«Їм все більше і більше заважають санкції, тому що деякі компоненти, які їм потрібні для їх систем озброєнь, виробляються західною промисловістю», — вважає адмірал. Він зазначив, що у росії виникли труднощі з виробництвом крилатих ракет і складнішого обладнання.

Водночас адмірал вважає, що країна-агресор має значну промислову базу і, як і раніше, здатна виробляти багато боєприпасів. Це важливо, оскільки обидві сторони конфлікту ведуть інтенсивні бойові дії, що потребують великої кількості патронів, снарядів та ракет.

Бауер також озвучив оцінки НАТО, з яких випливає, що росія залучила в Україні 85% армії. кремль не може значно збільшити свою військову присутність без мобілізації. «Ми спостерігаємо прибуття в зону бойових дій обмеженої кількості нових російських військових. Ми впевнені, що рівень підготовки цих військ не дуже високий», — сказав адмірал.

Бауер також пояснив причину вдалого контрнаступу ЗСУ, який дозволив за кілька днів відбити територію, рівну за площею Кіпру.

«Одна з причин, чому вони (українці - ред.) такі успішні, полягає в тому, що росіяни воюють дуже старомодним способом. Кожна російська частина отримує вказівки від вищих органів. Якщо щось зміниться, вони чекають на новий наказ. Українці наступали так швидко, що росіяни не встигали отримувати нові накази і змушені були відступати та відступати», — сказав він.

У російській зброї знайдено понад 450 компонентів, вироблених компаніями США, Європи та Азії

Схожі новини