Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗСУ досягають успіхів, але це ще не завершення війни, — генсек НАТО

  • 16.09.2022, 17:15
  • 731

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликає не сподіватися на швидке припинення війни в Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото із мережі
Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото із мережі

«Це було дуже ефективно і завдало сильного удару російським спробам окупувати і контролювати території України. Дуже надихає бачити, що Збройні сили здатні повертати території і завдавати ударів по російських тилах» — прокоментував Столтенберг контрнаступ ЗСУ.

«Та ми також повинні розуміти, що це не початок кінця війни. Потрібно готуватися до тривалого протистояння. рф все ще окупує 20% території України і має значні військові потужності, які може використати проти України» — додав він і наголосив, що Захід повинен продовжувати надавати Україні підтримку.

ЗМІ також цитують заяви колишнього заступника генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, яка стурбована тим, що путін може застосувати зброю масового знищення.

На запитання, чи зросли шанси на те, що він застосує зброю масового знищення після успіхів ЗСУ, Столтенберг пояснив:

«У перші тижні цього конфлікту ми бачили загрозливу ядерну риторику від путіна. НАТО готовий до будь-яких обставин. Ми насторожі, ми надіслали чітке повідомлення рф, що будь-яке застосування ядерної зброї повністю змінить цей конфлікт і матиме неймовірні наслідки для росії. Ядерну війну не можна розпочинати, і в ній неможливо виграти. рф повинна це усвідомити».

Схожі новини