Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У росії посилюють приховану мобілізацію, — аналітики

  • 16.09.2022, 11:45
  • 603

Після контрнаступу ЗСУ і поразки російських військ у Харківській області в рф посилюють приховану мобілізацію і вербування на війну в Україні

Через контрнаступ ЗСУ росія посилює мобілізаційні заходи. Фото із мережі
Через контрнаступ ЗСУ росія посилює мобілізаційні заходи. Фото із мережі

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Українські війська продовжують контрнаступальні дії на сході України, посилюючи тиск на російські позиції та лінії матеріально-технічного забезпечення на сході Харківської, півночі Луганської та сході Донецької областей.

Відтак, аналітики припускають, що російським військам на сході України, ймовірно, буде важко утримувати свої лінії оборони, якщо українські сили продовжуватимуть просуватися далі на схід.

кремль реагує на поразку в Харківській області посиленням прихованої мобілізації, а не висуванням умов для загальної.

Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав усі суб'єкти федерації розпочати «самомобілізацію» і не чекати, коли Кремль оголосить воєнний стан.

Кадиров заявив, що кожен суб'єкт росії має довести свою готовність допомогти рф, залучивши щонайменше 1000 військовослужбовців. Деякі губернатори підтримали такий заклик.

Тим часом призначений Росією глава окупованого Криму Сергій Аксьонов оголосив про формування на півострові двох добровольчих батальйонів на підтримку закликів Кадирова.

Також, як зазначає ISW, поразка у Харківській області спонукала рф оголосити загальноросійське вербування.

Влада росії, ймовірно, відмовилася від своїх зусиль захищати окремі суб'єкти федерації від вербування, що може посилити соціальну напругу.

Основні висновки експертів ISW:

Українські війська продовжували контрнаступальні дії на сході України.

Влада рф реагує на поразку навколо Харківської області посиленням прихованої мобілізації та вербування, а не висуванням умов для загальної мобілізації.

кемль, найімовірніше, вивів значну частину сил, які спочатку були на російських базах у колишніх радянських державах, після того як у лютому почалося повномасштабне вторгнення рф в Україну, що, ймовірно, послабило російський вплив у цих державах.

російські та українські джерела повідомляли про наземні атаки українських військ на північний захід від міста Харків, поблизу українського плацдарму через річку Інгулець і на південь від кордону Херсонської та Дніпропетровської областей.

Призначені рф окупаційні чиновники та блогери стверджували, що українські війська висадили десант на Кінбурнській косі.

російські війська здійснили обмежені наземні штурми та зміцнюють позиції на східному напрямку.

Так звана Донецька Народна Республіка («ДНР»), ймовірно, намагається зупинити своїх адміністраторів від втечі перед українським контрнаступом, демонструючи бюрократичну крихкість «ДНР».

Схожі новини