Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США поки не передаватимуть Україні далекобійні ракетні системи ATACMS, — ЗМІ

  • 15.09.2022, 18:45
  • 693

В адміністрації президента США Джо Байдена навряд чи вирішать таки надати Україні далекобійні ракетні системи, незважаючи на успішні контрнаступальні дії ЗСУ

Президент США Джо Байден. Фото із мережі
Президент США Джо Байден. Фото із мережі

Однак у США визнали, що зброя та розвідувальні дані, які Захід передає в останні місяці, були ефективними. Водночас там вважають, що ще надто рано говорити про поворотний момент у війні, оскільки в рф досі не вичерпана військова сила.

У CNN передають, що ситуація на полі бою поки не змінилася настільки, щоб говорити про різку зміну стратегії підтримки України. Принаймні поки що США не підтримують надання українським силам тактичних ракетних систем дальнього радіусу дії ATACMS, які Україна просила передати в останні місяці.

Адміністрація Байдена все ще вважає, що надання систем ATACMS, які мають дальність дії до 300 кілометрів, може призвести до ескалацієї, оскільки їх можуть використовувати для обстрілу росії.

Наприкінці серпня заступник міністра оборони США з політики Колін Каль заявляв, що, за оцінками Пентагону, «зараз Україні не потрібні ATACMS для виконання цілей, які мають безпосередній стосунок до нинішніх бойових дій».


Джерело: CNN

Схожі новини