Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під час виступу Урсули фон дер Ляєн євродепутатки прийшли у синьо-жовтих луках

  • 14.09.2022, 19:50
  • 1 076

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн виступила у Європарламенті у Страсбурзі з доповіддю про становище ЄС. Євродепутатки у синьо-жовтих вбраннях і з українськими стрічками

Урсула фон дер Ляєн. Фото: Associated Press
Урсула фон дер Ляєн. Фото: Associated Press

Фон дер Ляєн запросила на цей захід Олену Зеленську, яка стала першою почесною гостею від України на такому засіданні Європарламенту.

У доповіді Урсула говорила про відповіді ЄС на збройну агресію росії проти України, зокрема: санкції щодо рф, фінансову та гуманітарну допомогу Україні, підтримку переміщених осіб, збільшення інвестицій в оборону країн ЄС). Вона казала також про енергетичну безпеку — реалізацію плану REPowerEU щодо поступової відмови від російських енергоносіїв.

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press
Фото: скрін
Фото: скрін

Фон дер Ляєн та інші депутатки Європарламенту з’явилися на засіданні у символічних синьо-жовтих образах. Хтось одягнув сині костюми і жовті сорочки, хтось сині жакети і жовті топи чи сукні, а хтось — жовті жакети і сині сукні. До вбрань політикині прикріпили синьо-жовті стрічки. Таким чином вони продемонстрували свою підтримку Україні.

Схожі новини