Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Від початку повномасштабної війни Україна отримала від партнерів 18 мільярдів доларів, — Мінфін

  • 12.09.2022, 15:45
  • 479

Протягом наступних 18−36 місяців Україні необхідно буде ще приблизно 105 млрд доларів на підготовку до зими, ремонт критичного транспорту, підтримку наступного посівного сезону, соціальні потреби, розмінування

Міжнародні партнери від початку повномасштабної війни надають Україні фінансову допомогу. Фото із мережі
Міжнародні партнери від початку повномасштабної війни надають Україні фінансову допомогу. Фото із мережі

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час онлайн-виступу на International Monetary Conference 2022 на тему «Потреби України на відновлення», яка відбувається у Мюнхені.

«Ще на початку повномасштабного вторгнення рф Міністерство фінансів України розпочало активну роботу щодо залучення міжнародних коштів для подолання наслідків війни. Загальний обсяг пільгового фінансування з 24 лютого становить майже 18 млрд доларів», — повідомив міністр.

Він зазначив, що основними донорами України є США, Канада, Великобританія, Японія, Франція, Італія.

Однак Марченко додав, що щомісячний дефіцит 5 млрд доларів повністю не профінансований.

Відтак, йдеться не лише про пряму бюджетну підтримку, а й про фінансування відновлення тисяч звільнених міст і сіл, відновлення зруйнованих доріг, мостів, шкіл, інженерних мереж тощо.

«Ми намагаємося забезпечити всі пріоритетні видатки залученням переважно пільгового фінансування та грантів. Вони є надзвичайно важливими для нас, аби не збільшувати боргове навантаження. Український уряд сподівається на підтримку іноземних донорів», — наголосив міністр.

Схожі новини