Передплата 2024 ВЗ

У домі львівського волонтера Святослава Літинського поліція провела обшук

  • 08.09.2022, 10:15
  • 909

Вранці 8 вересня поліцейські почали проводити обшук у помешканні відомого львівського волонтера і громадського діяча Святослава Літинського. У чому його підозрюють наразі не зрозуміло

Святослав Літинський. Фото: фейсбук
Святослав Літинський. Фото: фейсбук

У розмові із ZAXID.NET Літинський припустив, що обшук пов’язаний із загальною кампанією проти волонтерів, які забезпечують постачання автомобілів для потреб ЗСУ.

Коли поліцейські прийшли з ухвалою про обшук, волонтера вдома не було, бо саме поїхав за новим автомобілем для військових.

«Близько 07:00 ранку подзвонили в двері. На запитання дружини хто там, відповіли, що прийшли вручати повістку. Дружина, звісно, відчинила двері, але виявилося, що немає ніякої повістки, а є ухвала суду про обшук», — розповів Святослав Літинський.

Поліцейські відразу почали шукати щось пов’язане із продажем автомобілів для ЗСУ.

«Таке враження, що поліція думає, що війна вже закінчилася і тепер хоче посадити волонтерів на гачок чи просто посадити до в’язниці», — каже Літинський.

За його словами, судячи з ухвали суду, обшук проводять у межах розслідування справи про продаж гуманітарної допомоги. «Вони звинувачують одного капелана у продажі гумдопомоги. Я там фактично ні до нічого», — каже він.

За даними «Наших грошей. Львів», обшуки також тривають і Назарія Островського, колеги Літинського.

«Мені зараз важко щось коментувати — у мене йдуть обшуки. Але це чиста фабрикація. Я дуже здивований. Наскільки я розумію, тут питання не так по мені, як по капелану, якому ми передали автомобіль. Ми, як то кажуть, „йдемо прицепом“. Я фізично завозив це авто для капелана Ігоря Плохого, який служить зараз на миколаївському напрямку», — коротко розповів Назарій Островський.

З початку повномасштабного вторгнення Літинський разом з колегами за рахунок пожертв пересічних українців зміг передати на потреби ЗСУ понад 250 автомобілів. Про усі витрати Святослав Літинський регулярно звітував у соцмережах.

Схожі новини