Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Деякі країни Заходу хочуть звести рахунки з рф через Україну, — член партії Ердогана

  • 06.09.2022, 09:30
  • 700

Депутат від правлячої Партії справедливості та розвитку Туреччини Мурат Байбатур на зустрічі з делегацією членів «Єдиної росії» заявив, що деякі країни Заходу нібито хочуть «поквитатися з росією через Україну»

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Takvim.

За словами Байбатура, який також очолює міжпарламентську групу дружби «Туреччина — росія», санкції проти росії та війна в Україні «є найбільшими перешкодами на шляху досягнення двосторонніми відносинами повного потенціалу».

«Нам не здається коректним, що деякі західні країни прагнуть поквитатися з росією через Україну. Ми кажемо це нашим західним колегам. З іншого боку, ми вважаємо що можна досягти рішення, яке забезпечить територіальну цілісність України і водночас врахує занепокоєння росії щодо безпеки», — вважає депутат партії президента Туреччини.

Також він підкреслив під час зустрічі з російськими депутатами, що Туреччина налаштована розвивати відносини з росією, попри всі труднощі.

Із повномасштабним вторгненням рф в Україну Туреччина активно просуває посередницьку роль, підтримуючи суверенітет і територіальну цілісність України та водночас утримуючись від запровадження санкцій проти москви.

Схожі новини