Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маляр: робимо все, щоб не було обов’язкової постановки на облік жінок

  • 05.09.2022, 12:20
  • 793

Міноборони України робить усе можливе для того, щоб з 1 жовтня ніякої обов’язкової постановки на облік жінок, професії яких є у переліку військово-облікових спеціальностей, не було

Фото УНІАН
Фото УНІАН

Про це в ефірі національного телемарафону сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Не відповідає дійсності те, що начебто з 1 жовтня жінки, професії яких є у переліку військово-облікових спеціальностей — що вони обов’язково повинні будуть стати на облік. Річ у тім, що цю норму було відстрочено на рік, ви пам’ятаєте, що минулої осені набули чинності певні норми закону. Станом на сьогодні ситуація така: поки що до 1 жовтня це відстрочка, вона взагалі не діє, а до 1 жовтня вже є напрацювання, і ми робимо все можливе для того, щоб з 1 жовтня ніякої обов’язкової постановки на облік не було», — сказала Маляр.

Водночас вона нагадала, що є певна низка спеціальностей, які були обов’язковими для постановки на облік.

«Зараз Генштаб має потребу в таких спеціальностях, це невеликий перелік. Генштаб називав публічно три спеціальності: медичні, кухарські, радіоелектроніка. Щодо інших — ми говоримо про необхідність добровільної постановки на облік. Що це означає? Що жінки, які хочуть, які мотивовані, вони мають право все-таки ставати на облік, ми не повинні їх цього позбавляти», — пояснила заступниця міністра.

Схожі новини