Передплата 2024 «Добра кухня»

Потерпілих від отруєння вже виписують з лікарні

Лише 2 із 7 пацієнтів, які 24 серпня були доставлені до Стебницької міської лікарні з підвищеною температурою тіла та скаргами на болі у животі, перебувають на лікуванні. П’ятьох вже виписали

Ця неприємна історія трапилась 24 серпня. До інфекційного відділення Стебницької лікарні із скаргами на біль голови, загальну слабкість та дискомфорт у животі було доставлено 7 людей з Дрогобича. У деяких була блювота, дехто скаржився на діарею. Всі вони — внутрішньо переміщені особи. Як показали обстеження, скаржились пацієнти недаремно: нездужали через харчове отруєння. Мали підвищену температуру тіла — від 38 до 38,5 градуси.

Хто завинив, де могли отруїтись наші співвітчизники, які, втративши через війну власні домівки, про домашню їжу можуть хіба мріяти?

Як стверджує завідувач Дрогобицького міського відділу «Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб» Ігор Майкут, це з’ясується після проведення всіх лабораторних досліджень. Проби на аналіз взято не тільки з продуктів харчування та води. На виявлення групи кишкової палички та стафілококу обстежено групу працівників закладу, де харчувалися потерпілі. Йдеться про цілісну, суворо регламентовану процедуру.

Натомість… За словами заступника керівника відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міськради Святослава Кучерявого із семи пацієнтів, які внаслідок харчового отруєння потрапили до Стебницької лікарні, п’ятеро вже одужали. Їх виписано з інфекційного відділення. Ще двоє перебувають на лікуванні. Їхній стан — середньої важкості.

Схожі новини