Передплата 2024 «Добра кухня»

Чому не нагороджений Шуфрич? Реакція соцмереж на «орденоносців»

  • 29.08.2022, 12:17
  • 2 827

Президент України Володимир Зеленський присвоїв державні нагороди з нагоди Дня Незалежності України. У списку — артисти та медійники

Фото ілюстративне. 2018 рік, Кошовий стояв на дебатах за спиною Зеленського в одязі фірми POHUY
Фото ілюстративне. 2018 рік, Кошовий стояв на дебатах за спиною Зеленського в одязі фірми POHUY

Як реагують у соціальних мережах на список нагороджених до Дня Незалежності України?

Mason Lemberg пише, що не варто дивуватись списку нагороджених. Треба дивуватися чому не нагороджений Шуфрич.

Олексій Петров риторично запитує чи нагороджені реальні захисники.

«Пікалов та Кошовий! Кошовий та Пікалов! Обидва „воена“ нагороджені орденами „За заслуги“. Я навіть не хочу питати, за які такі заслуги… Лише питаю, у цих охр*невших потвор на Банковій, „А ви вже усіх нагородили захисників Азовсталі, Песок, Северодонецька, Лісічанська та інших рубежів… Вже вшанували пам’ять кожного загиблого ВОЇНА? Чи для вас падлюки, державні нагороди, це святкові побрякушки“?..»

Марина Данилюк-Ярмолаєва вважає, що це насмішка, а не список.

«Це суспільна демонстрація „я царь і що хочу те і роблю“. Парад челяді — за невеликим винятком. Ніхто нічого так і не зрозумів. Особливо огидні 90% списку на тлі кримінальних переслідувань Кривоноса і Марченка, та постійних покусувань Залужного».

Володимир В’ятрович вважає, що нагородний указ Зеленського тхне пізньою брежнєвщиною і є черговою девальвацією державних нагород.

«Поруч зі справжніми героями нагороджуються високопосадовці й медіа-обслуга влади, включно з „героями“ з 95 кварталу. Взагалі „заслужені“ звання і практика нагородження орденами й медалями артистів, журналістів чи урядовців — глибокий совок, з яким давно пора покінчити. Але навіть на тлі цієї совкової традиції 7 орденів і медалей для працівників „1+1“ Коломойського — явний перебір».

Євген Магда тішиться, що його професія не передбачає нагородження державою.

«Тому я щиро можу сказати: персонажі, які змішують, але не збовтують у своїй діяльності творчу спадщину французьких Бурбонів та Франсіско Франко, не мають права відкривати рот на тему європейських цінностей/інтеграції/правил ет цетера».

Валерій Пекар пише, що не розчарований і пояснює чому.

«Я зовсім не розчарований списком нагороджених. Бо був певен, що саме так і буде. Не зачаровуйтеся, не будете розчаровані».

У соціальний мережах вже створили мем з Євгеном Кошовим.

Схожі новини