Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ольга Сумська зіграє у постановці російського режисера

  • 26.08.2022, 18:15
  • 2 061

15 жовтня у Празі українська акторка Ольга Сумська зіграє у виставці «Майстер та Маргарита», режисером якої є Валерій Белякович — радянський та російський режисер, актор, педагог, засновник, художній керівник та головний режисер московського «Театру на Юго-Западе»

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Як повідомили у празькому театрі DIVADLO HYBERNIA, 15 жовтня у Празі цього року відбудеться спектакль «Майстер і Маргарита» у постановці російського режисера Валерія Беляковича.

«„Мастер и Маргарита“ — настоящий шедевр театрального искусства XX века. За семь лет он заработал репутацию самого популярного спектакля в странах СНГ и дальнего зарубежья. Окутанный мистикой и скандалами спектакль давно побил все рекорды по кассовым сборам и зрительскому интересу», — йдеться в описі до спектаклю.

Вистава буде російською мовою.

Згідно з афішею, головні ролі у спектаклі отримали українська акторка Ольга Сумська та латвійський актор Івар Калниньш.

На Facebook Vstupenky na koncerty, де йдеться про культурні події у Чехії, під дописом про спектакль чимало негативних коментарів.

  • «Українською не буде. А, отже, я і мої знайомі не йдуть. А могли б актори й українською виступити під час війни… Шкода ..»
  • «Якби українською, точно б пішла».
  • «Цікаво, а хто Маргариту зіграє? Невже Ольга Сумська?»

Лекторка, експертка з маркетингу та комунікацій Катерина Аврамчук на своїй Facebook-сторінці написала, що ніколи не захоплювалась Ольгою Сумською, однак інформація про те, що та зіграє у спектаклі російського режисера — попри те, що рф розпочала повномасштабну війну проти України, її здивувала.

«Я зайшла на сторінку Ольги Сумської у фб. Синьо-жовті прапори, збори на швидкі, пости про те, що ЗСУ щодня рятують Україну. Ну як так…», — написала вона.

Катерину підтримали інші користувачі й зауважили, наскільки Ольга Сумська відрізняється від своєї сестри Наталії Сумської.

«Дві сестри, одна — совєцкий человєк, а друга нормальна. Отак буває», — йдеться в одному з коментарів.

Окрім Ольги Сумської, у спектаклі зіграють й інші українські актори: Ігор Халізов, Інна Рощина, Сергій Міляєв, Сергій Поздняков.

Схожі новини