Передплата 2024 ВЗ

"Коли БПЛА потраплять в надійні руки ЗСУ, робиться «бавовна»"

  • 14.08.2022, 18:23
  • 882

Порошенко передав безпілотники воїнам

На фронті потрібні тисячі безпілотників, адже вони дозволяють вести розвідку з повітря і знаходити ворога. Петро Порошенко днями передав у декілька підрозділів на фронті дрони Autel.

«Коли БПЛА потраплять в надійні руки ЗСУ, робиться «бавовна». Дрони Autel,які ми три дні тому передали в одну із бригад на Донеччині, демонтрують результат. У підсумку: населений пункт – звільнений, окупанти – знищені, втрат серед ЗСУ – нуль, ще й трофеїв назбирали», – повідомив п’ятий президент.

Як пояснюють хлопці, такі безпілотники дозволяють провести безпечну розвідку з повітря найближчого радіусу дії. А це – перш за все врятовані життя наших бійців.

Ще одна партія безпілотників, куплених Фондом Порошенка і волонтерами ГО «Справа Громад», приїхала на Харківщину. Техніку військовим передають вночі, одразу спускають у бомбосховище – все робиться швидко, тихо і непомітно.

«Нічний Харків зустрів нас відносною тишею. Проте в місці, куди ми приїхали, не можна включати ані фари, ані ліхтарики. Бо хлопці кажуть — прилітає тут регулярно», – пояснює Порошенко.

«Дрони для воїнів, які боронять Харківщину і Донеччину, одразу ж спускаємо в бомбосховище. Антураж для теплої зустрічі так собі, але настрій хлопців заряджає позитивом. Тут — старі друзі, з якими разом будували батальйон тероборони в Києві, тут — одні з найкращих снайперів країни, розвідники. У такій компанії хочеться говорити тільки про конкретні плани і тільки про перемогу», – наголошує п’ятий президент.

Хлопці у відповідь обіцяють – звітуватимуть про використання дронів знищеними окупантами.

«Вже завтра вони будуть робити «смерть ворогам». Харківщина тримається, Харківщина перемагає і завдяки таким важливим військовим речам перемогу наближаємо усі разом», – кажуть бійці.

Як відомо, Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа Громад» купили для ЗСУ 350 дронів Autel.

Схожі новини