Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дрогобицький університет — найкращий серед педагогічних вишів України!

Це стало відомо після недавнього оприлюднення інтернет-ресурсом Освіта. ua консолідованого рейтингу українських закладів вищої освіти за підсумками 2022 року

За визначеними у рейтинговому дослідженні показниками проаналізовано роботу 250-ти закладів вищої освіти, в тому числі й десяти педагогічних університетів. Консолідований рейтинг містить 10 тематичних підрейтингів.

До трійки лідерів серед вищих педагогічних навчальних закладів, крім Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, увійшли Криворізький державний педагогічний університет та Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.

Що потрібно знати, які критерії використовуються для визначення найкращих?

Таблиця першості вітчизняних вишів складається за допомогою визнаних, офіційно затверджених університетських рейтингів — таких як Scopus, Бал ЗНО та Топ-200. Йдеться про апробовану для всіх стандартну шкалу оцінювання.

Scopus, наприклад, стежить та фіксує цитованість наукових праць, які публікує заклад освіти. У такий спосіб оцінюється інтелектуальний потенціал університетських колективів.

Інший підхід використовує рейтинг Бал ЗНО. Ця програма визначає найкращих серед тих університетів, де найбільше студентів виявили бажання здобувати знання за свої кошти. Як наголошують автори дослідження, враховано й сьогоднішні реалії - ковідну пандемію та військовий напад рашистів на Україну. Це також вплинуло на визначення найкращих — тих, хто демонструє гнучкість, найшвидше адаптовується до складних умов навчання, стає лідером.

Дрогобицький університет — навчальний заклад із сталими традиціями. Ставши базою для підготовки вчителів шкіл як Львівської, так і низки інших областей західної частини нашої держави, Франковий вуз упродовж багатьох років демонструє сталу тенденцію до розвитку, активно співпрацює з вузами-побратимами з країн ЄС. Цей рік, хоч виш і визнано найкращим серед педагогічних університетів України, виявився щедрим на випробування. Довелось серйозно паски затягувати. Аби вижити у сьогоднішніх надскладних випробуваннях, у Дрогобичі зменшили кількість факультетів із дев’яти до п‘яти.

Схожі новини