Передплата 2024 ВЗ

Захід занепокоєний зв’язками Туреччини та росії, — FT

  • 07.08.2022, 11:00
  • 733

Західні країни стривожені поглибленим економічним співробітництвом між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і російським лідером володимиром путіним, та попереджають про зростання ризику того, що країна-член НАТО може зазнати обмежень, якщо допоможе рф уникнути санкцій

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Про це повідомляє Ліга.нет.

Шість західних офіційних осіб заявили FT, що стурбовані домовленістю лідерів Туреччини та Росії розширити співпрацю у галузі торгівлі та енергетики.

Один чиновник ЄС заявив, що Євросоюз все більш уважно стежить за турецько-російською співпрацею, висловлюючи стурбованість тим, що Туреччина все більше стає платформою для торгівлі з рф.

Інший назвав поведінку Туреччини щодо росії «вкрай опортуністичною», додавши:

«Ми намагаємося змусити Туреччину звернути увагу на наші побоювання».

Вашингтон неодноразово попереджав, що він запровадить проти країн, які допомагають рф ухилятися від санкцій, «вторинні санкції».

Ще один західний чиновник припустив, що країни можуть закликати свої компанії та банки залишити Туреччину, якщо Ердоган виконає обіцянки, які дав Путіну.

Однак кілька інших західних офіційних осіб відхилили це припущення, оскільки Туреччина дуже глибоко інтегрована у фінансову та економічну системи Заходу.

Три європейські чиновники заявили, що в Брюсселі поки не було офіційних дискусій щодо можливих наслідків для Туреччини через досягнуті у Сочі угоди з путіним.

Схожі новини