Передплата 2024 ВЗ

Загроза проникнення ворожих ДРГ із білорусі досі є, - розвідка

  • 22.07.2022, 08:50
  • 612

Прямої військової загрози з білорусі наразі немає, але ризик проникнення з її території диверсійно-розвідувальних груп до областей на півночі України досі є

Загроза проникнення ворожих ДРГ із білорусі досі є, - розвідка
Загроза проникнення ворожих ДРГ із білорусі досі є, - розвідка

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Інтерфакс-Україна.

«Ситуація складна, але контрольована, і на сьогодні прямої загрози немає», — зазначив Скібіцький.

За його словами, всі розуміють рівень загрози, яка може виникнути у разі, якщо на територію білорусі перекинуть російські війська, як це було напередодні повномасштабного вторгнення рф в Україну, але ГУР МО разом з іншими структурами розвідувальної спільноти відстежують ситуацію.

«Не бачимо активного створення наступальних угруповань, насамперед російських, на території білорусі, одночасно вживаються заходи щодо постійної підтримки у бойовій готовності збройних сил білорусі. На ротаційній основі сьогодні це шість батальйонів та один загін спеціального призначення перебувають поблизу нашого кордону… За заявою керівництва білорусі, вони здійснюють там заходи для захисту кордону та своєї території», — додав Скібіцький.

Він розповів, що на території білорусі відбувається «дуже активна підготовка спеціальних підрозділів і білорусів, і окремих інспекторів, окремих підрозділів зс рф».

«Загроза в цьому випадку може бути лише одна — що з території білорусі можуть діяти диверсійно-розвідувальні групи у наших північних областях. Це і розвідка, і можливі диверсії, й інші специфічні питання, які виконують саме підрозділи спеціального призначення», — пояснив представник ГУР.

Фото із мреежі

Схожі новини