Передплата 2024 «Добрий господар»

Нацрада анулювала ліцензії телеканалів Ріната Ахметова

  • 21.07.2022, 12:40
  • 669

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії 14 компаній українського бізнесмена Ріната Ахметова

Нацрада анулювала ліцензії телеканалів Ріната Ахметова
Нацрада анулювала ліцензії телеканалів Ріната Ахметова

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 21 липня, яке відбулося наживо, передає Детектор Медіа.

Зокрема, йдеться про канали «Україна», НЛО. TV, «Донбас», «Індиго tv», «Україна 24» (ефірна та супутникова ліцензія), «Футбол 1», «Футбол 2», «Футбол 3» (супутникові ліцензії).

Також регулятор анулював ліцензії двох провайдерів «Медіа групи Україна»: супутникової платформи Xtra. tv (ТОВ «Екстра-ТВ») та ОТТ-платформи Oll. tv (юридична особа ТОВ «Діджітал скрінз»). Представники медіагрупи на засіданні не були.

Заступник голови Нацради Олег Черниш зазначив, що доля абонентів DTH-платформи Xtra. tv невідома і шкодував через відсутність представників. «Детектор медіа» звернувся до «Медіа Групи Україна» з проханням розказати що буде з користувачами платформи.

Також анульовані ліцензії футбольного клубу «Шахтар» — Shakhtar∙TV та регіонального каналу ТВ-5, власником якого була ПАТ «Запоріжсталь» (Метінвест), ТОВ «ТРКК СігмаТВ» та ТОВ «Телерадіоорганізація «Маріупольське телебачення» («МТВ»).

Канал «МТВ» зазначив, що відмовляється від ліцензії через набуття чинності закону про олігархів та несумісність розвитку з наслідком впровадження цього закону.

«Від завтра ліцензії втрачають чинність, — сказала голова Нацради Ольга Герасим’юк, — Ми дуже вдячні журналістам, редакторам та технічному персоналу, який забезпечував роботу компаній. Сподіваюсь, що вони знайдуть собі відповідну роботу, хоча зараз це складно».

Вона додала, що «колегам зараз не позаздриш». Та, за її словами, керівництво групи пообіцяло забезпечити фінансові виплати співробітникам.

«Керівництво запевнило, що група не мовитиме з-за кордону», — зазначила пані Герасим’юк. Упродовж пів року, за її словами, компанії будуть працювати на закриття.

Також вона додала, що Нацрада не впливає на політику «Єдиного марафону», тому запитання про те, хто замінить медіагрупу «Україна» у марафоні не до регулятора.

«Замість каналів „України“ ми нікого не включаємо, це не наша компетенція», — додала вона.

Фото із мережі

Схожі новини