Передплата 2024 ВЗ

білорусь знищила поховання польських солдатів

  • 05.07.2022, 20:35
  • 1 010

У МЗС Польщі вимагають реакції

білорусь знищила поховання польських солдатів
білорусь знищила поховання польських солдатів

Про це передає «Польське радіо».

Міністерство закордонних справ Польщі засудило знесення в білоруському селі Мікулішкі поховання солдат Армії Крайової, яка у Другу світову війну воювала проти нацистської Німеччини.

Про знесення поховання повідомив депутат Сейму Польщі Роберт Тишкевич.

«Поховання солдатів Армії Крайової в селі Мікулішкі повністю зрівняли із землею! Огидні дії режиму лукашенка мають отримати рішучу реакцію польської влади», — написав Тишкевич і опублікував фото зруйнованого місця поховання.

МЗС Польщі заявило, що «обурене новинами про руйнування масового поховання солдатів польської Армії Крайової».

Там наголосили, що Польща засуджує всі акти осквернення пам’яті солдатів, які «зазнали найбільшої жертви, обороняючи свою батьківщину», і закликали владу негайно припинити «ганебні дії проти польських пам’яток у білорусі».

Меморіал польським солдатам у білоруських Мікулішках створили у 1990-х роках. За ним спершу доглядав місцевий житель, а пізніше — активісти Союзу поляків у білорусі в Гродненській області.

За кілька днів до інциденту МЗС Польщі висловило протест проти осквернення у білорусі пам'яток полякам та їхніх могил. Йшлося про те, що це відбувається на території Гродненської області, де розташовані приблизно 550 місць упокою польських солдатів, учасників народних повстань.

Фото із мережі

Схожі новини