Передплата 2024 ВЗ

На пункті пропуску «Краківець – Корчова» зводять термінал для автобусів

Розширення пункту пропуску «Краківець – Корчова» на кордоні з Польщею уже дало результати - збільшило пропускну здатність автомобілів на 40%

На пункті пропуску «Краківець – Корчова» зводять термінал для автобусів
На пункті пропуску «Краківець – Корчова» зводять термінал для автобусів

А зараз на цьому ж пункті пропуску будують новий термінал для автобусів. Служба автомобільних доріг Львівщини створює там тимчасовий майданчик відстою.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко.

Чиновник каже, що це буде окремий майданчик на 300−400 машин, щоб не було скупчень на дорозі.

«Бо це все створює дискомфорт — дві смуги і одна постійно зайнята вантажними транспортними засобами. Тобто буде окремий пункт відстою, — каже. — Така сама ситуація на „Шегині“ і на „Раві-Руській“. Там плануємо добудувати третю смугу руху».

Про розширення інших пунктів на польському кордоні

Щоби розвантажити кордон, у планах Львівської ОВА — відновити залізничну колію від польського Перемишля до українського міста Хирів.

«Також ведеться робота над розбудовою інфраструктури у бік прикордонного селища Нижанковичі, де мають створити пункт пропуску, — наголосив Юрій Бучко. — Там ведуться будівельні роботи на майданчику з польської сторони до пункту пропуску. Поляки декларують його відкриття до 2024 року. Відповідно за нами, будівництво дороги. Дорога активно будується за польські кошти. Зараз ведуться роботи на штучних спорудах. Дорога від Самбора до Добромиля практично дорога вже відремонтована, а ще залишається відрізок до Нижанкович і відповідно є в планах відкрити там тимчасовий пункт пропуску, по аналогії, можливо, як у Краківці».

Фото ЛОВА

Схожі новини