Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Канада закликала росію негайно припинити всі ворожі дії на ядерних об'єктах в Україні

  • 05.07.2022, 05:40
  • 688

Під час наради договірних сторін із розгляду виконання зобов’язань за Об’єднаною конвенцією про безпеку поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами (ВЯП і РАВ), яка триває у штаб-квартирі МАГАТЕ у Відні, Канада звернулась з письмовою заявою до росії з вимогою негайно припинити всі ворожі дії на ядерних об'єктах в Україні

Канада закликала росію негайно припинити всі ворожі дії на ядерних об'єктах в Україні
Канада закликала росію негайно припинити всі ворожі дії на ядерних об'єктах в Україні

«Ми не можемо ігнорувати той факт, що росія, яка є договірною стороною Спільної конвенції, продовжує свою жахливу і невиправдану війну проти України, включаючи атаки на ядерні об'єкти. Канада найрішучішим чином засуджує напад росії на Україну і закликає російське керівництво негайно припинити всі ворожі дії на ядерних об'єктах в Україні, а також дозволити компетентним українським органам відновити повний контроль над усіма ядерними об'єктами в межах міжнародно визнаної території України», — йдеться у зверненні.

Канада наголосила на тому, що неспровоковане вторгнення президента путіна в Україну є серйозним порушенням міжнародного права, що не дотримує принципів і намірів Спільної конвенції та перешкоджає здатності України виконувати свої зобов'язання перед Спільною конвенцією.

«Насильницьке захоплення об'єктів Чорнобильської та Запорізької АЕС в Україні прямо загрожувало та продовжує загрожувати безпеці цих об'єктів та їх цивільного персоналу, а також провокує ризик ядерного інциденту, який може мати серйозні наслідки для людей та навколишнього середовища. Канада продовжує підтримувати Україну й український народ через цю безглузду агресію», — вказано у зверненні.

Схожі новини