Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Старшокурсники сядуть за парти вишів 15 серпня

А перший курс магістрів вийде на навчання 1 жовтня

Міністерство освіти України рекомендує вищим навчальним закладам і коледжам розпочати очне навчання з 15 серпня. Щоправда, цього дня за парти сядуть не усі студенти, а лише старшокурсники. Навчання ж у школах стартує традиційно — 1 вересня.

Як повідомив перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, його відомство наді­слало листа до закладів освіти — з ре­комендаціями щодо початку нового навчального року.

«Виділяємо дві групи студентів, — каже пан Вітренко. — Перша група — сту­денти 2, 3 та 4-го курсів бакалаврату, а також 2-го курсу магістратури. Їм реко­мендуємо піти на заняття з 15 серпня. Перший курс бакалаврату буде зара­хований після 5 вересня. До 15 верес­ня мають бути сформовані групи. Пер­ший курс магістрів вийде на навчання 1 жовтня. Почати очне навчання у серп­ні у міністерстві вирішили через те, що чимало студентів хочуть повернутися в аудиторії. Але остаточне рішення має ухвалити керівництво кожного навчаль­ного закладу».

За словами Андрія Вітренка, у разі погіршення безпекової ситуації буде відновлено онлайн-навчання.

А тим часом…

Мультипредметний тест (оновле­ний формат ЗНО в умовах воєнного стану) складатимуть 230 тисяч абіту­рієнтів, з них 40 тисяч — за кордоном. «Близько 20 країн Європи та 40 міст погодилися прийняти наших дітей на цей тест, допомогти з його проведен­ням, використовуючи власні ресурси», — розповів заступник міністра освіти.

Схожі новини