Передплата 2024 «Добра кухня»

«Євробачення» відбудеться не в Україні

  • 23.06.2022, 18:30
  • 760

Європейська спілка телебачення і радіомовлення (EBU) підтвердила своє рішення про те, що «Євробачення-2023» в Україні не відбудеться через війну

«Євробачення» відбудеться не в Україні
«Євробачення» відбудеться не в Україні

Наразі організатори підбирають іншу країну, яка може прийняти конкурс.

Про це йдеться у заяві спілки.

«Спілка повністю розуміє розчарування через оголошення про те, що конкурс „Євробачення-2023“ не може відбутися в Україні. Рішення зумовлене обовʼязком забезпечити виконання умов, що гарантують безпеку і захист усіх, хто працює та бере участь у заході, планування якого необхідно розпочати негайно у країні, яка прийматиме конкурс», — заявили у спілці.

У правилах конкурсу вказано, що захід можна перенести у форс-мажорних ситуаціях. Головним ризиком організатори вважають ймовірність повітряних нальотів або атак безпілотників чи ракет.

Також EBU звернулася за консультацією до стороннього експерта з безпеки, який чітко вказав, що контрзаходи, запропоновані для помʼякшення загроз під час планування заходу в Україні, недостатні для міжнародного публічного заходу, а ризики все ж високі.

Щодо можливості перести конкурс у прикордонні райони неподалік сусідньої країни (ймовірно, йдеться про Ужгород або Чоп, які розташовані на кордоні з Угорщиною та Словаччиною), то характеристики запропонованих місць та відсутність необхідної навколишньої інфраструктури не відповідають вимогам «Євробачення».

Фото із мережі


Джерело: EBU

Схожі новини