Передплата 2024 «Добра кухня»

Данілов заявив, що РНБО затвердила положення про реєстр олігархів

  • 17.06.2022, 20:15
  • 691

Рада національної безпеки і оборони в травні провела засідання й проголосувала за положення про реєстр олігархів

Данілов заявив, що РНБО затвердила положення про реєстр олігархів
Данілов заявив, що РНБО затвердила положення про реєстр олігархів

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що відповідний указ президента з'явиться найближчим часом і підкреслив, що реєстр олігархів «буде обов'язково».

«Інша справа — хто в ньому буде, в який спосіб це буде відбуватись і чи є в нас сьогодні час приділяти цьому питання максимальну увагу. Але ми маємо діяти по закону», — сказав він.

Чи допомогла війна провести певну деолігархізацію, можна говорити після завершення російського вторгнення, переконаний Данілов.

«Ті люди, яких можна вважати олігархами, по-різному себе поводять. Хтось залишився у країні, а хтось втік. Хтось допомагає максимально армії, хоча не робить селфі, не розповідає про кожну автівку за € 20 000, що сам її привіз», — пояснює секретар РНБО.

На уточнювальне запитання, чи йдеться про п'ятого президента Петра Порошенка, Данілов заявив, що це не тільки та людина, про яку ми згадали. «Так само як і коли почали фотографуватися з автоматами — я таких називаю „селфістами“. Дуже дратує, коли з війни починають робити політичний кіч. І таких, на жаль, багато», — каже він.

Фото з ОП

Схожі новини